

Blog Huidtherapie Tiel
Herkent u goedaardige huidtumoren?
- Gegevens
- Geschreven op maandag 17 december 2018 17:55

Fibromen, ouderdomswratten, gerstekorrels en kersenwratjes zijn voorbeelden van goedaardige huidtumoren. Deze goedaardige gezwelletjes kunnen storend zijn.
De goedaardige huidtumor ontstaat door een plaatselijke opeenhoping van weefsels en cellen. Afhankelijk van het soort huidgezwel bestaat het bijvoorbeeld uit bindweefselvezels, bloedvaten, talg of pigment. De ontstaanswijze is meestal onbekend. Er zijn wel een aantal factoren die een rol kunnen spelen, o.a. ouder worden, erfelijke aanleg en blootstelling aan de zon.
Hoe zien goedaardige huidtumoren eruit?
Goedaardige huidtumoren kunnen gepigmenteerd zijn, maar huidkleurig zijn. Daarnaast variëren ze in vorm en grootte. Over het algemeen zie je goedaardige huidtumoren met meerdere bij elkaar. Bovendien liggen ze vaak verheven, maar het kan ook zijn dat ze plat op de huid liggen.
Welke soorten goedaardige huidtumoren zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten goedaardige huidtumoren die kunnen voorkomen. Waarschijnlijk zult u er een aantal gaan herkennen.
Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?
De huidtherapeut kan alle genoemde goedaardige huidtumoren verwijderen door middel van elektrocoagulatie en de vaat- en pigmentlaser.
Heeft u één van de goedaardige huidtumoren? En heeft u vragen over de behandeling ervan?
Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.
Bel 0344 – 633877 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
voor het maken van een afspraak.