header-4.jpg

Blog Huidtherapie Tiel

Microneedling

Bij microneedling gebruikt de huidtherapeut zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur wordt en meer volume krijgt.

Voor welke huidaandoeningen?
Microneedling wordt succesvol toegepast bij:

 • (acne)littekens;
 • een door zon beschadigde huid;
 • grove poriën en/of grove huidstructuur;
 • melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd;
 • rimpels en fijne lijntjes;
 • cellulitis;
 • striae, ook wel striemen genoemd;
 • andere afwijkingen in de huidstructuur.

Wat houdt de behandeling in?
De behandeling wordt uitgevoerd met een pen waarmee trillende naaldjes mechanisch en snel over de huid bewogen worden. Hoe diep de naalden de huid binnengaan, varieert van 0,2 mm tot en met 2,5 mm. Afhankelijk van de indicatie en behandellocatie wordt het aantal mm door de huidtherapeut bepaald. Doordat de naaldjes de huid penetreren, kan men dit als gevoelig ervaren.  In verband met gevoeligheid van de behandeling kan er gebruik gemaakt worden van een verdovende crème (Emla). Deze crème kunt u op recept via uw huisarts krijgen. Als u een microneedling behandeling wilt ondergaan met gebruik van Emla crème kunt u de crème een half uur voorafgaand aan de behandeling aanbrengen op het behandelgebied. De huid moet hiervoor goed worden ontvet. Over het algemeen is het niet noodzakelijk om Emla crème aan te brengen voor een microneedling behandeling.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. De huidtherapeut kan de huid zo goed beoordelen en een behandelplan opstellen. Tevens is het van belang niet uitgebreid te gaan zonnen 3 weken voorafgaand aan de behandeling. Dit geldt ook voor zonnebankgebruik. Daarnaast zal er een consensus getekend moeten worden door de patiënt die de behandeling zal ondergaan.

Resultaat en bijwerkingen

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een paar maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler.

Gemiddeld zijn er 5 tot 8 wekelijkse behandelingen nodig. Echter is dit ook afhankelijk van het behandeldoel. Vervolgens is één behandeling per 4 tot 6 weken voldoende om het resultaat te behouden.

Microneedling kan resulteren in:

 • een meer gladde en frisse huid;
 • fijnere poriën;
 • minder rimpels en fijne lijntjes;
 • verbetering van de huidstructuur;
 • vermindering van pigmentvlekken;
 • opvulling van (acne)littekens;
 • vervlakking van operatie- of traumatische littekens.

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een coldpack (thuisgebruik) en een verzorgende crème verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Nazorg
De huid moet 3 weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.

Aanvullende behandelmethodes
De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met microdermabrasie of fruitzuur en chemische peelings. Dit vanwege het behalen van een nog beter resultaat. Een fruitzuur of chemische peeling kan gebruikt worden als tussenstof. Doordat de naaldjes, fijne kanaaltjes maken in de huid, kan de tussenstof ingesluisd worden in de huid. Hierdoor kunnen werkstoffen dieper de huid inwerken.

Tevens kan microneedling als aanvullende behandeling toegepast worden bij bindweefselmassage. 

Verwijzingen en vergoedingen
De vergoeding is afhankelijk van welke microneedling behandeling u ondergaat en voorwaarden van de zorgverzekering. Inde polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). U krijgt de factuur mee om in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Contact

Huid- en Oedeemtherapie Tiel (en Wageningen)
Huid-, Oedeem- & Lasertherapie
Koornmarkt 14-A
4001 KW Tiel (Gelderland)
Tel.: 0344 - 633 877
Email: info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

BTW-nr.: NL1761.48.061.B01
KvK - Tiel Rivierenland 11063243
ABN-amro 52.02.73.931
IBAN: NL97ABNA0520273931
 

Openingstijden

Wij hebben wisselende openingstijden.
Bezoek uitsluitend op afspraak.

Locaties Huid- en Oedeemtherapie

Huidtherapie Tiel

Praktijk - Tiel
Koornmarkt 14-A, 4001 KW Tiel
GRATIS parkeren klik hier voor meer info

Receptie is geopend van 9:00 - 13:00 uur

Tel.nr.: 0344 - 633 877
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl


Huidtherapie Wageningen

Praktijk - Wageningen
Mennonietenweg 8A,
6702 AD Wageningen
GRATIS parkeren voor de deur

Tel.nr.: 0317 - 357 858
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

Volg Huidtherapie Tiel & omstreken op Facebook