header-1.jpg

Blog Huidtherapie Tiel

Afrekenen met rode bloedvaatjes en pigmentvlekken

Rode bloedvaatjes
Onze huid bevat duizenden rode bloedvaatjes die het lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes kunnen kwetsbaar zijn en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar rood worden.Wanneer deze rode bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen in het gezicht wordt dit ‘couperose’ genoemd. Andere veel voorkomende vaatafwijkingen zijn: rosacea, spinnetjes (spider neavi) of rode bultjes op het lichaam (cherry angioma).

Deze huidproblemen kunnen met de KTP laser behandeld worden. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de bloedcellen in de rode bloedvaatjes, waardoor selectieve warmte vrijkomt. Door de verhitting verschrompelt het ongewenste rode bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

Pigment
Afbeeldingsresultaat voor pigment verwijderen gezichtPigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine, zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken, te veel melanine produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering. Sommige pigmentvlekken zijn al aanwezig bij de geboorte.

Behandeling
Na het intake gesprek kan eventueel de behandeling volgen. Om veilig en effectief te behandelen is het van belang dat de huid niet zon- of zonnebank gebruind is. Wanneer de huidtherapeut uw huid behandelt met de laser kunt u een gevoel op uw huid ervaren, alsof er met een elastiekje tegen de huid geschoten wordt. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van de pigmentvlek of het rode bloedvaatje. In de meeste gevallen duurt de behandeling een aantal minuten. Het behandelde rode bloedvaatje is vaak al niet meer zichtbaar na de behandeling. Pigmentvlekken worden na het behandelen eerst donkerder en /of er komt een korstje op.

De behandeling van pigmentvlekken en de rode bloedvaatjes met de KTP laser zijn veilig en zeer effectief in het gebruik. Het is mogelijk dat de huid rood wordt na de behandeling. Het kan voorkomen dat er korstjes ontstaan na de behandeling, deze zullen binnen een paar dagen verdwijnen. De behandeling van ongewenste rode bloedvaatjes op de huid en goedaardige pigment aandoeningen, wordt nu uitgevoerd bij huidtherapie Wageningen.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met de praktijk.

Contact

Huid- en Oedeemtherapie Tiel (en Wageningen)
Huid-, Oedeem- & Lasertherapie
Koornmarkt 14-A
4001 KW Tiel (Gelderland)
Tel.: 0344 - 633 877
Email: info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

BTW-nr.: NL1761.48.061.B01
KvK - Tiel Rivierenland 11063243
ABN-amro 52.02.73.931
IBAN: NL97ABNA0520273931
 

Openingstijden

Wij hebben wisselende openingstijden.
Bezoek uitsluitend op afspraak.

Locaties Huid- en Oedeemtherapie

Huidtherapie Tiel

Praktijk - Tiel
Koornmarkt 14-A, 4001 KW Tiel
GRATIS parkeren klik hier voor meer info

Receptie is geopend van 9:00 - 13:00 uur

Tel.nr.: 0344 - 633 877
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl


Huidtherapie Wageningen

Praktijk - Wageningen
Mennonietenweg 8A,
6702 AD Wageningen
GRATIS parkeren voor de deur

Tel.nr.: 0317 - 357 858
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

Volg Huidtherapie Tiel & omstreken op Facebook