header-1.jpg

Blog Huidtherapie Tiel

Huidtherapie en maatregelen Corona, veilig naar de Huidtherapeut!

15-12-2020 UPDATE

Beste meneer, mevrouw, patiënt en cliënt, 

Huidtherapie Tiel en Wageningen blijft volledig open! 
Uiteraard verlenen we zorg volgens de richtlijnen van het RIVM, VWS en onze beroepsvereniging NVH.

De wachtruimte is zo aangepast dat de 1,5 meter regel in acht genomen kan worden. 

Wanneer u een afspraak heeft in onze praktijk moeten wij ons gezamenlijk strikt aan de volgende zaken houden: 

 1. Bij al lichte verkoudheidsklachten, keelklachten, benauwdheidsklachten, verhoging en andere symptomen die mogelijk met het Covid-19 virus te maken hebben dient u de afspraak te annuleren.
 2. Indien mogelijk maak alleen thuis gebruik van het toilet.
 3. Maximaal 5 minuten voor uw afspraak kunt in onze wachtruimte plaatsnemen.
 4. Kom het liefst alleen.
 5. Bij binnenkomst verzoeken wij u uw handen te desinfecteren. Dit middel staat voor u klaar. 
 6. Neem zelf een badlaken mee waar u op kunt liggen.
 7. Betalingen voldoen per pin, dan wel gepast betalen. 
 8. De behandelaars zullen handschoenen, mondkapjes en zo nodig een face-shield gebruiken.

Mocht u een afspraak willen maken, dan kan dit telefonisch via 0344-633877 (Tiel) / 0317-357858 (Wageningen). 

In overleg met u bepalen we wat een passende behandeling voor u is.
Wilt/kunt u niet naar onze praktijk komen dan zijn wij ook bereid u thuis te bezoeken.
Ook telefonisch advies behoort tot de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze tekst? Schroom dan niet te bellen!

Met vriendelijke groet,
 
Team Huidtherapie Tiel & Wageningen
Johanna van der Bijl

Huidtherapie Tiel en Wageningen geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better

‘Goede verzorging van jezelf maakt dat je je beter voelt.’ Dit geldt zeker ook als je ziek bent. Daarom organiseert stichting Look Good Feel Better samen met ruim 400 specialisten in februari opnieuw de landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’. Vanaf Wereldkankerdag, 4 februari, geeft Huidtherapie Tiel en Wagenigen gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker weg. Deze actie duurt de hele maand februari.

Boost voor je zelfvertrouwen
Uiterlijke verzorging bij kanker is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Het verwenmoment is  echt een moment voor jezelf. Even niet ziek zijn, maar gewoon genieten en ontspannen.

Huidtherapie Tiel en Wageningengeeft verwenmomenten cadeau
Aanmelden voor deze actie kan eenvoudig via de actiewebsite www.geefeenglimlachcadeau.nl. Ken jij iemand met kanker? Attendeer haar dan op deze actie en geef haar een glimlach cadeau!

Over ‘Geef een glimlach cadeau’
De campagne ‘Geef een glimlach cadeau’ wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Look Good Feel Better. Deze stichting zet zich in om mensen met kanker te ondersteunen bij hun uiterlijke verzorging. Dit doen ze onder andere door het geven van workshops in ziekenhuizen en persoonlijk advies en behandelingen door heel Nederland.


Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Huidtherapie Tiel en Wageningen via 0344-633877 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of met de stichting Look Good Feel Better via tel. 030 - 6971511.

Over Look Good Feel Better
Look Good Feel Better geeft al meer dan 16 jaar informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker aan patiënten, professionals en publiek. Dit doen zij door het geven van voorlichting, het organiseren van speciale workshops in ziekenhuizen en persoonlijk advies en behandelingen door heel Nederland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een netwerk van vrijwilligers dat bestaat uit schoonheidsspecialisten, kappers, haarwerkers en visagisten. www.lookgoodfeelbetter.nl

Herkent u goedaardige huidtumoren?

goedaardige huidtumoren.

Fibromen, ouderdomswratten, gerstekorrels en kersenwratjes zijn voorbeelden van goedaardige huidtumoren. Deze goedaardige gezwelletjes kunnen storend zijn.
De goedaardige huidtumor ontstaat door een plaatselijke opeenhoping van weefsels en cellen. Afhankelijk van het soort huidgezwel bestaat het bijvoorbeeld uit bindweefselvezels, bloedvaten, talg of pigment. De ontstaanswijze is meestal onbekend. Er zijn wel een aantal factoren die een rol kunnen spelen, o.a. ouder worden, erfelijke aanleg en blootstelling aan de zon.

Hoe zien goedaardige huidtumoren eruit?
Goedaardige huidtumoren kunnen gepigmenteerd zijn, maar huidkleurig zijn. Daarnaast variëren ze in vorm en grootte. Over het algemeen zie je goedaardige huidtumoren met meerdere bij elkaar. Bovendien liggen ze vaak verheven, maar het kan ook zijn dat ze plat op de huid liggen. 

Welke soorten goedaardige huidtumoren zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten goedaardige huidtumoren die kunnen voorkomen. Waarschijnlijk zult u er een aantal gaan herkennen.Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?
De huidtherapeut kan alle genoemde goedaardige huidtumoren verwijderen door middel van elektrocoagulatie en de vaat- en pigmentlaser.

Heeft u één van de goedaardige huidtumoren? En heeft u vragen over de behandeling ervan? 
Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.

Bel 0344 – 633877 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
voor het maken van een afspraak.

Oktober is borstkankermaand

In de nieuwe campagne van Pink Ribbon wordt aandacht gevraagd voor het feit dat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt.

Bron: www.pinkribbon.nl

Last van acne, wat nu?

Acne vulgaris, afgekort acne genoemd, is een huidaandoening met verstopte en ontstoken talgklieren.

Wat is acne?
Acne is een huidaandoening waarbij de talgklieren verstopt en ontstoken zijn. De meest voorkomende plekken waar acne zich bevindt is in het gezicht, op de rug en op de borst. De talgklieren zijn hier vaak extra actief.

Acne heeft verschillende verschijningsvormen:

 • Mee-eters (comedonen);
 • Rode bultjes (papels);
 • Puistjes (pustels);
 • Onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten).

De combinatie van de verschillende verschijningsvormen en in mate van ernst, kunnen de verschillende varianten van acne worden onderscheiden.

Wanneer acne niet meer actief aanwezig is, kunnen restverschijnselen zichtbaar zijn zoals acnelittekens en pigmentvlekken.

Wat zijn de oorzaken?
De oorzaak van acne is nog niet volledig opgehelderd. Wel is duidelijk dat acne ontstaat door een combinatie van factoren. De vier belangrijkste factoren zijn:

 1. Versnelde afschilfering van de huid (hyperkeratose);
 2. Toegenomen talgproductie;
 3. Aanwezigheid van bacteriën in de talgklier (Propionibacterium acnes);
 4. Vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken.

Acne kan ook worden beïnvloed door hormonale processen, erfelijkheid kan een rol spelen en ook diverse medicijnen hebben acne als mogelijke bijwerking.

Lees meer: Last van acne, wat nu?

Bindweefselmassage

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel heeft een steunende, verzorgende en beschermende functie in de lederhuid. Het ligt als een soort cement tussen de cellen van de huid. Bindweefsel bestaat uit verschillende soorten bindweefselvezels. De huidmatrix is ​​verantwoordelijk voor structurele eigenschappen van de huid, mechanische veerkracht, stabiliteit en vele andere eigenschappen van de huid.Deze vezels kunnen variëren van losmazig bindweefsel tot zeer stevig, zoals kraakbeen. De bindweefselvezels kunnen worden ingedeeld in drie typen:

 1. Collagene vezels: deze bestaan uit het eiwit 'collageen'. Deze verzorgen de stevigheid van het bindweefsel en daarmee de stevigheid van de huid.
 2. Reticulaire vezels: dit is een variant op de collagene vezels. Welke ook zorgen voor stevigheid van de huid.
 3. Elastische vezels: deze vezels zijn dan de collagene vezels en verzorgen de elasticiteit van de huid.

De cellen in het bindweefsel spelen onder andere een rol in het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte en is verantwoordelijk voor het transport van voedings-, afvalstoffen en zuurstof.

Naarmate u ouder wordt neemt de hoeveelheid collageen en elastine in het bindweefsel af. Er wordt minder collageen en elastine aangemaakt en de huid wordt dunner. De huid wordt daardoor slapper en er onstaan rimpels. De mastcellen in de huid spelen een hoofdrol bij de bindweefselvorming en produceren een aantal stoffen die ieder een eigen functie hebben:

 • Heparine: een stof die stolling tegengaat.
 • Hyaluonzuur: heeft een vochtbindende eigenschap.
 • Chondroitine zwavelzuur: stimuleert de vorming van collageen.
 • Histamine: veroorzaakt vaatverwijding en daarmee de doorbloeding.

Lees meer: Bindweefselmassage

Microneedling

Bij microneedling gebruikt de huidtherapeut zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur wordt en meer volume krijgt.

Voor welke huidaandoeningen?
Microneedling wordt succesvol toegepast bij:

 • (acne)littekens;
 • een door zon beschadigde huid;
 • grove poriën en/of grove huidstructuur;
 • melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd;
 • rimpels en fijne lijntjes;
 • cellulitis;
 • striae, ook wel striemen genoemd;
 • andere afwijkingen in de huidstructuur.

Wat houdt de behandeling in?
De behandeling wordt uitgevoerd met een pen waarmee trillende naaldjes mechanisch en snel over de huid bewogen worden. Hoe diep de naalden de huid binnengaan, varieert van 0,2 mm tot en met 2,5 mm. Afhankelijk van de indicatie en behandellocatie wordt het aantal mm door de huidtherapeut bepaald. Doordat de naaldjes de huid penetreren, kan men dit als gevoelig ervaren.  In verband met gevoeligheid van de behandeling kan er gebruik gemaakt worden van een verdovende crème (Emla). Deze crème kunt u op recept via uw huisarts krijgen. Als u een microneedling behandeling wilt ondergaan met gebruik van Emla crème kunt u de crème een half uur voorafgaand aan de behandeling aanbrengen op het behandelgebied. De huid moet hiervoor goed worden ontvet. Over het algemeen is het niet noodzakelijk om Emla crème aan te brengen voor een microneedling behandeling.

Lees meer: Microneedling

Afrekenen met rode bloedvaatjes en pigmentvlekken

Rode bloedvaatjes
Onze huid bevat duizenden rode bloedvaatjes die het lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes kunnen kwetsbaar zijn en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar rood worden.Wanneer deze rode bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen in het gezicht wordt dit ‘couperose’ genoemd. Andere veel voorkomende vaatafwijkingen zijn: rosacea, spinnetjes (spider neavi) of rode bultjes op het lichaam (cherry angioma).

Deze huidproblemen kunnen met de KTP laser behandeld worden. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de bloedcellen in de rode bloedvaatjes, waardoor selectieve warmte vrijkomt. Door de verhitting verschrompelt het ongewenste rode bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

Pigment
Afbeeldingsresultaat voor pigment verwijderen gezichtPigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine, zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken, te veel melanine produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering. Sommige pigmentvlekken zijn al aanwezig bij de geboorte.

Behandeling
Na het intake gesprek kan eventueel de behandeling volgen. Om veilig en effectief te behandelen is het van belang dat de huid niet zon- of zonnebank gebruind is. Wanneer de huidtherapeut uw huid behandelt met de laser kunt u een gevoel op uw huid ervaren, alsof er met een elastiekje tegen de huid geschoten wordt. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van de pigmentvlek of het rode bloedvaatje. In de meeste gevallen duurt de behandeling een aantal minuten. Het behandelde rode bloedvaatje is vaak al niet meer zichtbaar na de behandeling. Pigmentvlekken worden na het behandelen eerst donkerder en /of er komt een korstje op.

De behandeling van pigmentvlekken en de rode bloedvaatjes met de KTP laser zijn veilig en zeer effectief in het gebruik. Het is mogelijk dat de huid rood wordt na de behandeling. Het kan voorkomen dat er korstjes ontstaan na de behandeling, deze zullen binnen een paar dagen verdwijnen. De behandeling van ongewenste rode bloedvaatjes op de huid en goedaardige pigment aandoeningen, wordt nu uitgevoerd bij huidtherapie Wageningen.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met de praktijk.

Heeft u ooit gehoord van het Gorlin syndroom? Huidkanker kan al ontstaan op jonge leeftijd

Het Gorlin-syndroom is een zeldzame erfelijke aandoening gekenmerkt door afwijkingen in de huid en in enkele organen. Meest typisch is het optreden van huidkanker (type basaalcelcarcinoom) en cysten in de kaken op vroege leeftijd. Het Gorlin syndroom is niet te genezen, maar wel goed te behandelen. Een andere naam voor het syndroom is “het basaalcelnaevus syndroom”.

Lees alles over het Gorlin-syndroom op https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/gorlin-syndroom/

Alles over JEUK! Heb jij ook wel eens last van jeuk?

Jeuk is een sensatie in de huid die de drang geeft om te krabben, te wrijven of te kloppen. Het is één van de meest voorkomende huidklachten. De jeukklachten kunnen variëren van lichte, irriterende gevoelens tot zeer heftige jeukklachten. Soms kan de jeuk zo heftig zijn dat men de huid tot bloeden toe kapot krabt. Volgens vele chronische jeuk patiënten is jeuk soms erger dan pijn. Jeuk komt veel voor en eigenlijk heeft iedereen wel eens jeuk.

Ontdek alles over jeuk op https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/jeuk/

Wat is melasma?

Melasma is een pigmentstoornis waarbij grillige donkerbruine vlekken ontstaan in het gezicht. In de Engelse literatuur wordt melasma ook wel “chloasma” genoemd. In lekentaal staat deze conditie ook bekend als “zwangerschapsmasker” omdat het vaak tijdens de zwangerschap wordt gezien. Melasma komt voornamelijk voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en is niet besmettelijk. 

Lees meer: Wat is melasma?

Wat is warmte uitslag?

Warmte uitslag is een (jeukende) huiduitslag die ontstaat na blootstelling aan (extreme) warmte. Warmte uitslag staat ook bekend als “hitte uitslag”, “warmte-allergie” , “zweetuitslag” of “warmte bultjes” . De Engelse benaming is “prickly heat” of “sweat rash”. De medische term voor warmte uitslag is miliaria.

Lees meer: Wat is warmte uitslag?

Wat is het melanoom?

De medische term “melanoom” betekent letterlijk “zwart gezwel”. In feite gaat het hier om een plaatselijke opeenhoping van pigmentcellen in de huid die veranderd zijn in kankercellen. Het is de meest levensbedreigende vorm van huidkanker die relatief zeldzaam is, maar de laatste jaren helaas steeds vaker wordt gezien.

Lees meer: Wat is het melanoom?

Wat is een Spitz naevus?

Een Spitz naevus is een goedaardige, moedervlek met typische kenmerken zowel qua klinisch beeld als qua microscopisch beeld. Het is van belang om een Spitz naevus te herkennen omdat deze soms sterk kan lijken op een melanoom (= pigmentcelkanker). Om deze reden wordt deze moedervlek soms (onterecht) het “benigne juveniel melanoom” genoemd. Meestal ontstaat een Spitz naevus op kinderleeftijd ( 70% vóór de leeftijd van 2 jaar) maar ook bij volwassenen wordt het wel eens gezien. Deze moedervlek komt bijna altijd voor bij blanke huidtypen.

Meer informatie op https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/spitz-naevus/

Vitiligo

Dit is een chronische huidaandoening waarbij het pigment uit de huid is verdwenen. Hoe vitiligo precies ontstaat is niet bekend. Ze denken het het erfelijk is en dat in combinatie met andere factoren kan ontstaan zoals zonnebrand en mechanische factoren. Er wordt geen pigment meer aangemaak waardoor een witte verkleuring ontstaat. De vitiligo ontstaat vaak in het gelaat, armen en/of benen, op drukplaatsen en lichaamsplooien. De aandoening kan op elke leeftijd ontstaan, maar meestal begint het voor het 30e levensjaar. Het verloop van de aandoening is wisselend. Door de Jaren heen verspreid het zich op meerdere lichaamsdelen. Het kan ook juist verbeteren op sommige plaatsen (Bron: Huidfonds 2016).

Lees meer: Vitiligo

Skin alert! De eerste echte zonnige (warme) dag dit jaar. Kun je ook verbranden onder de lentezon?

Ook al lijken de eerste zonnestralen in de lentemaanden zo zacht en onschuldig, u kunt nog altijd in deze periode een flinke zonverbranding oplopen. Vooral als u een lichte huidtype heeft. Omdat uw (gezichts)huid in de wintermaanden relatief minder zonnestralen heeft gezien is deze nog niet voldoende gehard. Uw huid is hierdoor extra kwetsbaar voor verbranding en DNA schade. Vergeet ook niet dat de zonnekracht nietsamenhangt met de temperatuur.

Lees meer: Skin alert! De eerste echte zonnige (warme) dag dit jaar. Kun je ook verbranden onder de lentezon?

De maand mei: huidkankermaand

De maand mei is huidkankermaand: Herken de 3 eerste symptomen van hiervan:
1. Een ruw makkelijk bloedend plekje, of
2. Een wondje dat niet geneest, of
3. Een vreemd zwart gezwelletje

Bestudeer de fotos op de website van huisarts.com

Campagne over risico’s cosmetische ingrepen

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport start een campagne om jonge vrouwen bewust te maken van risico’s van cosmetische ingrepen zoals het injecteren van fillers. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van online media met een filmpje en de slogan: ‘Kijk uit: Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts’.

De slogan (met bijbehorend het beeldmerk) staat in de nieuwe reclamecode van de Nederlandse Stichting voor de Esthetische Geneeskunde (NSEG) en wordt gebruikt door cosmetisch artsen in reclame-uitingen. De slogan en het beeldmerk zijn tot stand gekomen in opdracht van VWS.

Lees meer: Campagne over risico’s cosmetische ingrepen

Parasol beschermt niet voldoende tegen zonverbranding

Meer weren door te combineren
In de zomer sieren parasols de stranden en terrassen. Zelfbewuste zonaanbidders zoeken de schaduw van deze parasols op voor verkoeling en om directe blootstelling van de huid uit de weg te gaan. Maar zij wanen zich onterecht voldoende beschermd tegen schade door de zon, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Lees meer: Parasol beschermt niet voldoende tegen zonverbranding

Waarom u uw huid dicht moet houden

Bij veel mensen met atopisch eczeem is een stoornis in de aanleg van de huidbarrière gevonden. De huidbarrière bestaat niet alleen uit huidcellen maar ook uit eiwitten en vetten die zich tussen de huidcellen in bevinden. Bij mensen met atopisch eczeem zijn deze tussenlagen niet goed aangelegd, waardoor de huidcellen niet goed tegen elkaar aan liggen en er lekkages ontstaan. Inmiddels is aangetoond dat bij bijna 20 % van alle mensen met atopisch eczeem het belangrijke barrière eiwit filaggrine ontbreekt.

Lees meer: Waarom u uw huid dicht moet houden

Wat kan ik doen tegen acné

Roos (34) heeft sinds een jaar acne in haar gezicht. Ze heeft al verschillende middeltjes geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Ze meldt zich in mijn praktijk met de vraag: kun jij mij van mijn acne afhelpen?

Acne, ook wel jeugdpuistjes genoemd, is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Zoals de naam doet vermoeden komt de aandoening het meest bij tieners voor. Minder bekend is dat ook volwassenen last kunnen hebben van acne. Zowel vrouwen als mannen.
Iedereen heeft wel eens een puistje, maar acne is heftiger. Klachten zijn mee-eters, puistjes en soms pijnlijke onderhuidse ontstekingen.

Lees meer: Wat kan ik doen tegen acné

Wat kun je doen aan overbeharing?

Mieke (43) keek al jaren met tegenzin in de spiegel. De haartjes op haar bovenlip maakten haar onzeker. Omdat harsen niet het gewenste resultaat had opgeleverd, meldde ze zich bij mijn praktijk met de vraag ‘Wat kun je doen aan overbeharing?’

,,Overbeharing komt vaak voor bij vrouwen, maar is tegenwoordig gelukkig goed te behandelen’’, vertelt huidtherapeut Jade van Brakel van Huidtherapie Van Brakel in Barneveld. ,,De ernst van de klachten kan variëren van een paar donkere haartjes in het gezicht tot ernstige haargroei. Er zijn zelfs vrouwen die zich dagelijks scheren.’’

Volgens Jade zijn er twee soorten overbeharing. ,,Bij hirsutisme hebben vrouwen haargroei volgens een mannelijk patroon. Dit wordt veroorzaakt door een medisch, hormonaal probleem. Een cyste op de eierstokken kan de hormoonhuishouding bijvoorbeeld volledig door de war gooien. Hypertrichose is het verschijnsel dat vrouwen donkere donshaartjes krijgen. Er is geen sprake van een medisch probleem, maar dat maakt het niet minder vervelend. Deze haargroei kan een gevolg zijn van erfelijkheid of medicijngebruik.’’

Lees meer: Wat kun je doen aan overbeharing?

Mijn arm is opgezwollen door vochtophoping. Wat kan ik daaraan doen?

Mevrouw Van Veen (42) heeft een zware periode achter de rug. Een half jaar geleden is haar borst verwijderd wegens borstkanker. Om verdere uitzaaiingen te voorkomen heeft de oncoloog ook lymfeklieren rond de oksel weggehaald. Mevrouw Van Veen is blij dat de kanker uit haar lichaam is, maar heeft nu een ander probleem. Ze meldt zich in mijn praktijk met een opgezette arm.

Lymfoedeem, beter bekend als vochtophoping, komt geregeld voor. In sommige gevallen is sprake van een erfelijke aandoening, maar veel vaker treedt de stoornis op na behandeling van (borst)kanker. In veel gevallen kort na een operatie, maar soms ook twintig jaar na een medische ingreep. De oorzaak: verwijderde en beschadigde lymfeklieren en lymfebanen.

Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol in het menselijk lichaam. Simpel gezegd verzorgen de klieren het vervoer van weefselvocht en maken ze ziekteverwekkers als bacteriën en virussen onschadelijk.

Lees meer: Mijn arm is opgezwollen door vochtophoping. Wat kan ik daaraan doen?

Contact

Huid- en Oedeemtherapie Tiel (en Wageningen)
Huid-, Oedeem- & Lasertherapie
Koornmarkt 14-A
4001 KW Tiel (Gelderland)
Tel.: 0344 - 633 877
Email: info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

BTW-nr.: NL1761.48.061.B01
KvK - Tiel Rivierenland 11063243
ABN-amro 52.02.73.931
IBAN: NL97ABNA0520273931
 

Openingstijden

Wij hebben wisselende openingstijden.
Bezoek uitsluitend op afspraak.

Locaties Huid- en Oedeemtherapie

Huidtherapie Tiel

Praktijk - Tiel
Koornmarkt 14-A, 4001 KW Tiel
GRATIS parkeren klik hier voor meer info

Receptie is geopend van 9:00 - 13:00 uur

Tel.nr.: 0344 - 633 877
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl


Huidtherapie Wageningen

Praktijk - Wageningen
Mennonietenweg 8A,
6702 AD Wageningen
GRATIS parkeren voor de deur

Tel.nr.: 0317 - 357 858
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

Volg Huidtherapie Tiel & omstreken op Facebook