header-4.jpg

Microneedling

Bij microneedling gebruikt de huidtherapeut zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur wordt en meer volume krijgt.

Microneedling wordt succesvol toegepast bij:(

 • (acne)littekens;
 • een door zon beschadigde huid;
 • pigmentaties;
 • grove poriën en/of grove huidstructuur;
 • melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd;
 • rimpels en fijne lijntjes;
 • (niet actieve) rosacea;
 • striae, ook wel striemen genoemd;
 • andere afwijkingen in de huidstructuur.

Wat houdt de behandeling in?
De behandeling wordt uitgevoerd met een pen waarmee trillende naaldjes mechanisch en snel over de huid bewogen worden. Hoe diep de naalden de huid binnengaan, varieert van 0,2 mm tot en met 2,5 mm. Afhankelijk van de indicatie en behandellocatie wordt het aantal mm door de huidtherapeut bepaald. Doordat de naaldjes de huid penetreren, kan men dit als gevoelig ervaren. 

Voorbereiding
Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. De huidtherapeut kan tijdens de intake de huid beoordelen en een behandelplan opstellen. Tevens is het van belang niet te gaan zonnen 3 weken voorafgaand aan de behandeling. Daarnaast wordt zonnebankgebruik afgeraden. Tevens zal er een consensus getekend moeten worden door de patiënt die de behandeling zal ondergaan.  Bij kinderen tot 12 jaar is de toestemming van de ouders / voogden vereist. Bij jongeren van 12 tot 16 jaar is de toestemming van de ouders / voogden en van de jongere zelf vereist.

Resultaat en bijwerkingen

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een paar maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler.

Microneedling kan resulteren in:

 • een meer gladde en frisse huid;
 • fijnere poriën;
 • minder rimpels en fijne lijntjes;
 • verbetering van de huidstructuur;
 • vermindering van pigmentvlekken;
 • vermindering van (acne)littekens;
 • vervlakking van operatie littekens of littekens als gevolg van een trauma.

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een coldpack (thuisgebruik) en een verzorgende crème, geadviseerd in de praktijk, verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn het gevolg van de behandeling en trekken vanzelf weer weg.

Nazorg
De huid moet 3 weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge spf-factor, geadviseerd vanuit de praktijk. Deze zonbeschermingsproducten bieden ondersteuning voor, tussen en na de behandelingen. Indien de patiënt kiest voor een ander soort zonnebrandcrème dan welke door ons  is aanbevolen, kunnen wij niet garanderen dat het resultaat van de behandeling optimaal zal zijn. Tevens is het mogelijk dat er complicaties optreden bij gebruik van producten die niet door ons zijn geadviseerd.

Aanvullende behandelmethodes
De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met microdermabrasie of peelings. Het resultaat kan hiermee worden geoptimaliseerd. Deze behandelingen kunnen los van elkaar met intervallen toegepast worden. Het wordt niet tijdens hetzelfde behandelconsult tegelijkertijd toegepast.

Tevens kan microneedling als aanvullende behandeling toegepast worden bij bindweefselmassage. 

Verwijzingen en vergoedingen
De vergoeding is afhankelijk van welke microneedling behandeling u ondergaat en voorwaarden van de zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). U krijgt de factuur mee om in te dienen bij uw zorgverzekeraar. De behandeling dient direct na het consult betaald te worden.

Contact

Huid- en Oedeemtherapie Tiel (en Wageningen)
Huid-, Oedeem- & Lasertherapie
Koornmarkt 14-A
4001 KW Tiel (Gelderland)
Tel.: 0344 - 633 877
Email: info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

BTW-nr.: NL1761.48.061.B01
KvK - Tiel Rivierenland 11063243
ABN-amro 52.02.73.931
IBAN: NL97ABNA0520273931
 

Openingstijden

Wij hebben wisselende openingstijden.
Bezoek uitsluitend op afspraak.

Locaties Huid- en Oedeemtherapie

Huidtherapie Tiel

Praktijk - Tiel
Koornmarkt 14-A, 4001 KW Tiel
GRATIS parkeren klik hier voor meer info

Receptie is geopend van 9:00 - 13:00 uur

Tel.nr.: 0344 - 633 877
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl


Huidtherapie Wageningen

Praktijk - Wageningen
Mennonietenweg 8A,
6702 AD Wageningen
GRATIS parkeren voor de deur

Tel.nr.: 0317 - 357 858
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

Volg Huidtherapie Tiel & omstreken op Facebook