header-5.jpg

Laserontharing bij mannen

Lichaamsbeharing bij mannen; de één stoort zich er aan, de ander accepteert zijn beharingspatroon. In onze cultuur vinden we lichaamshaar over het algemeen minder mooi. Maar wanneer kan lichaamsbeharing een probleem vormen? Veel mannen willen er wel wat aan doen, maar de drempel is nog te hoog. Dat komt omdat zij meestal niet weten hoe makkelijk de oplossing kan zijn. .

De ontwikkeling van mannelijke lichaamsbeharing
Tijdens de puberteit worden haren onder invloed van androgenen, de mannelijke geslachtshormonen, dikker, zwaarder en donkerder. Zowel mannen als vrouwen krijgen okselhaar en schaamhaar. Mannen krijgen haren in het gezicht, op de buik, borst, de armen en benen, nek en soms ook op de schouders en de rug. Bij mannen kan het langer duren voordat het uiteindelijke beharingspatroon bereikt wordt, omdat de hormoonspiegel bij mannen pas na het 30ste levensjaar stabiliseert. Bij het ouder worden krijgen mannen vaak stuggere beharing in de oren, in de neus en bij de wenkbrauwen.

Huidige trend
In onze cultuur heerst schaamte rond overmatige lichaamsbeharing. Mannen (en vrouwen) vinden een gladde huid verzorgder ogen dan een huid met haren. Steeds meer mannen scheren tegenwoordig bijvoorbeeld hun okselhaar en schaamhaar. Mannen willen er goed uit zien voor het andere geslacht en besteden steeds meer aandacht aan hun lichaam.

De mate van beharing bij mannen
De kleur en dichtheid van de beharing speelt een belangrijke rol in de storingsfactor. Sommige mannen vinden een beetje haar op hun rug, schouders, borst en buik niet erg, maar wel zodra het heel dichtbegroeid, donker of stug is. Dan wordt het door hun omgeving opgemerkt als de huid ontbloot wordt, bijvoorbeeld bij het zwemmen.

Locatie van overbeharing
Op sommige plekken van het lichaam kan er haar zitten waar je het liever niet wil hebben, zoals tussen de wenkbrauwen of in de oren. Veel mannen ervaren lichaamsbeharing op de rug, schouders en de nek als ongewenst haar. Sommige mannen zien ook liever een gladde borst en buik.

Cultuur
De opvattingen over lichaamsbeharing verschilt van mens tot mens en per cultuur. In Aziatische landen komt lichaamsbeharing weinig voor en wordt schaamhaar gezien als ‘aantrekkelijk’, terwijl in islamitische landen schaamhaar geschoren wordt vanuit religieuze redenen.

Problemen bij het ontharen
Scheren, epileren en harsen kunnen de huid irriteren. Sommige mannen hebben snel ingegroeide haren en ontstekingen. Ook om deze reden kan lichaamsbeharing als storend worden ervaren. Daarbij houden we over het algemeen meer van een zachte, gladde huid dan van een stoppelige huid met bultjes en roodheden. Lees hier meer over irritatie na het scheren. Veel mannen zijn het zat om tijd en moeite te steken in het scheren, epileren en harsen en kiezen daarom voor een definitieve oplossing: laserontharing.

Laserontharing bij mannen
Uiteindelijk gaat het niet om de verpakking, maar om de uitstraling en je persoonlijkheid. Mocht je je beharing toch als een probleem ervaren? Er is wat aan te doen! Steeds meer mannen kiezen voor een definitieve oplossing voor ongewenste haargroei: laserontharing.  Steeds meer mannen trekken aan de bel en komen bij ons op consult om zich te laten informeren en te laten behandelen.

Bij de keuze voor behandelaar is het belangrijk om te letten op de type laser, ervaring en deskundigheid. Goedkoop is meestal duurkoop. Vooral mannelijke beharing dient met een krachtige laser aangepakt te worden. Wij gebruiken de Lightsheer Diodelaser; de meest betrouwbare laser op het gebied van laserontharing. Daarbij maken we gebruik van een nieuwe techniek; de Lightsheer Duet. Deze behandelkop is groter en maakt gebruik van vacuum. Ideaal voor grote gebieden en zeker niet onbelangrijk: minder pijnlijk tijdens de behandeling.

Voordelen van laserontharing bij mannen
Het grootste voordeel van laserontharen is dat je je al na een aantal behandelingen niet meer druk hoeft te maken over je lichaamsbeharing. Over het algemeen geldt een gemiddelde van zes behandelingen om permanent van de overmatige beharing af te zijn. Wil je alleen dat het minder opvalt, dan zijn een paar behandelingen al voldoende.

Het tweede voordeel van laserontharen is dat je een hoop tijd wint; je hoeft je niet meer te scheren. Ook op de plaatsen waar je zelf niet bij kan, zoals de nek en de rug. Dat scheelt een hoop gedoe!

De huid voelt na afloop van de behandelreeks niet meer stoppelig aan, zoals je kan ervaren na het scheren. Laserontharing is een veilige methode. Alleen de haarzakjes worden vernietigd door het laserlicht en de huid zelf blijft buiten beschouwing. Je blijft niet rondlopen met roodheid of kleurverschil, niemand kan zien dat je bij ons in behandeling bent.

Wel is het belangrijk dat je minimaal vier weken voor en na de behandeling met het behandelende gebied uit de zon blijft en deze niet bruin laat kleuren. Daarom zijn de wintermaanden ideaal om te starten met laserontharing!

Contact

Huid- en Oedeemtherapie Tiel (en Wageningen)
Huid-, Oedeem- & Lasertherapie
Koornmarkt 14-A
4001 KW Tiel (Gelderland)
Tel.: 0344 - 633 877
Email: info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

BTW-nr.: NL1761.48.061.B01
KvK - Tiel Rivierenland 11063243
ABN-amro 52.02.73.931
IBAN: NL97ABNA0520273931
 

Openingstijden

Wij hebben wisselende openingstijden.
Bezoek uitsluitend op afspraak.

Locaties Huid- en Oedeemtherapie

Huidtherapie Tiel

Praktijk - Tiel
Koornmarkt 14-A, 4001 KW Tiel
GRATIS parkeren klik hier voor meer info

Receptie is geopend van 9:00 - 13:00 uur

Tel.nr.: 0344 - 633 877
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl


Huidtherapie Wageningen

Praktijk - Wageningen
Mennonietenweg 8A,
6702 AD Wageningen
GRATIS parkeren voor de deur

Tel.nr.: 0317 - 357 858
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

Volg Huidtherapie Tiel & omstreken op Facebook