header-1.jpg

Laser ontharing

Laserontharing bij mannen

Lichaamsbeharing bij mannen; de één stoort zich er aan, de ander accepteert zijn beharingspatroon. In onze cultuur vinden we lichaamshaar over het algemeen minder mooi. Maar wanneer kan lichaamsbeharing een probleem vormen? Veel mannen willen er wel wat aan doen, maar de drempel is nog te hoog. Dat komt omdat zij meestal niet weten hoe makkelijk de oplossing kan zijn. .

De ontwikkeling van mannelijke lichaamsbeharing
Tijdens de puberteit worden haren onder invloed van androgenen, de mannelijke geslachtshormonen, dikker, zwaarder en donkerder. Zowel mannen als vrouwen krijgen okselhaar en schaamhaar. Mannen krijgen haren in het gezicht, op de buik, borst, de armen en benen, nek en soms ook op de schouders en de rug. Bij mannen kan het langer duren voordat het uiteindelijke beharingspatroon bereikt wordt, omdat de hormoonspiegel bij mannen pas na het 30ste levensjaar stabiliseert. Bij het ouder worden krijgen mannen vaak stuggere beharing in de oren, in de neus en bij de wenkbrauwen.

Huidige trend
In onze cultuur heerst schaamte rond overmatige lichaamsbeharing. Mannen (en vrouwen) vinden een gladde huid verzorgder ogen dan een huid met haren. Steeds meer mannen scheren tegenwoordig bijvoorbeeld hun okselhaar en schaamhaar. Mannen willen er goed uit zien voor het andere geslacht en besteden steeds meer aandacht aan hun lichaam.

De mate van beharing bij mannen
De kleur en dichtheid van de beharing speelt een belangrijke rol in de storingsfactor. Sommige mannen vinden een beetje haar op hun rug, schouders, borst en buik niet erg, maar wel zodra het heel dichtbegroeid, donker of stug is. Dan wordt het door hun omgeving opgemerkt als de huid ontbloot wordt, bijvoorbeeld bij het zwemmen.

Locatie van overbeharing
Op sommige plekken van het lichaam kan er haar zitten waar je het liever niet wil hebben, zoals tussen de wenkbrauwen of in de oren. Veel mannen ervaren lichaamsbeharing op de rug, schouders en de nek als ongewenst haar. Sommige mannen zien ook liever een gladde borst en buik.

Cultuur
De opvattingen over lichaamsbeharing verschilt van mens tot mens en per cultuur. In Aziatische landen komt lichaamsbeharing weinig voor en wordt schaamhaar gezien als ‘aantrekkelijk’, terwijl in islamitische landen schaamhaar geschoren wordt vanuit religieuze redenen.

Problemen bij het ontharen
Scheren, epileren en harsen kunnen de huid irriteren. Sommige mannen hebben snel ingegroeide haren en ontstekingen. Ook om deze reden kan lichaamsbeharing als storend worden ervaren. Daarbij houden we over het algemeen meer van een zachte, gladde huid dan van een stoppelige huid met bultjes en roodheden. Lees hier meer over irritatie na het scheren. Veel mannen zijn het zat om tijd en moeite te steken in het scheren, epileren en harsen en kiezen daarom voor een definitieve oplossing: laserontharing.

Laserontharing bij mannen
Uiteindelijk gaat het niet om de verpakking, maar om de uitstraling en je persoonlijkheid. Mocht je je beharing toch als een probleem ervaren? Er is wat aan te doen! Steeds meer mannen kiezen voor een definitieve oplossing voor ongewenste haargroei: laserontharing.  Steeds meer mannen trekken aan de bel en komen bij ons op consult om zich te laten informeren en te laten behandelen.

Bij de keuze voor behandelaar is het belangrijk om te letten op de type laser, ervaring en deskundigheid. Goedkoop is meestal duurkoop. Vooral mannelijke beharing dient met een krachtige laser aangepakt te worden. Wij gebruiken de Lightsheer Diodelaser; de meest betrouwbare laser op het gebied van laserontharing. Daarbij maken we gebruik van een nieuwe techniek; de Lightsheer Duet. Deze behandelkop is groter en maakt gebruik van vacuum. Ideaal voor grote gebieden en zeker niet onbelangrijk: minder pijnlijk tijdens de behandeling.

Voordelen van laserontharing bij mannen
Het grootste voordeel van laserontharen is dat je je al na een aantal behandelingen niet meer druk hoeft te maken over je lichaamsbeharing. Over het algemeen geldt een gemiddelde van zes behandelingen om permanent van de overmatige beharing af te zijn. Wil je alleen dat het minder opvalt, dan zijn een paar behandelingen al voldoende.

Het tweede voordeel van laserontharen is dat je een hoop tijd wint; je hoeft je niet meer te scheren. Ook op de plaatsen waar je zelf niet bij kan, zoals de nek en de rug. Dat scheelt een hoop gedoe!

De huid voelt na afloop van de behandelreeks niet meer stoppelig aan, zoals je kan ervaren na het scheren. Laserontharing is een veilige methode. Alleen de haarzakjes worden vernietigd door het laserlicht en de huid zelf blijft buiten beschouwing. Je blijft niet rondlopen met roodheid of kleurverschil, niemand kan zien dat je bij ons in behandeling bent.

Wel is het belangrijk dat je minimaal vier weken voor en na de behandeling met het behandelende gebied uit de zon blijft en deze niet bruin laat kleuren. Daarom zijn de wintermaanden ideaal om te starten met laserontharing!

Voordelen Laserontharing

Laserontharing bij Huid- en Oedeemtherapie van der Bijl heeft tal van voordelen voor u:

Definitief verlost van overbeharing

 • Volledige specialisatie in laserontharing
 • Gemiddeld slechts 4 tot 6 behandelingen
 • Technologisch hoogwaardige medische laser
 • LightSheer diodelaser: als enige met "FDA approval"
 • Geschikt voor alle huidtypen, van heel licht (huidtype I) tot heel donker (huidtype VI)
 • Geschikt voor overbeharing bij man en vrouw
 • Veilig en discreet
 • Uitvoerige informatie
 • Certificaat van Laservision
 • Registratie bij alle zorgverzekeraars


Voor informatie over vergoedingen voor laserontharing verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.

Verwijzing & Vergoeding

U kunt bij onze praktijk altijd op eigen initiatief een afspraak maken of met een verwijzing van uw huisarts of specialist.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u soms een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig en moet u aanvullend verzekerd zijn.

Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van de laserontharing behandelingen in het gezicht.

Onze praktijk is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, geregistreerd bij de kwaliteitswet BIG en is gecertificeerd door de SEMH; dit is van belang om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Behandelplan laserontharing

Stap voor stap naar het definitieve resultaat!

Voorbereiding
Voor een optimaal resultaat raden wij u af om 4 weken voor de behandeling te epileren, te plukken of andere ontharingsmethoden te gebruiken. Scheren of knippen is toegestaan. Verder adviseren wij u om voor de behandeling niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Gewenst is ook om gedurende vier weken na de behandeling niet te zonnebaden en de huid te beschermen met een zonnebrandcrème met een hoge factor (SPF 30 of 50).

De intake
Indien u serieus interesse heeft in ontharen met de Lightsheer Diode laser, dan start u altijd met een intake. Hiervoor komt u naar onze praktijk. De huidtherapeut legt u uitgebreid uit hoe laser ontharen in zijn werk gaat en laat u de werking van het apparaat zien. 

Samen met uw huidtherapeut vult u een vragenlijst in om te bepalen hoe de laser voor u moet worden ingesteld, zodat de behandeling zo aangenaam en effectief mogelijk verloopt. Eventueel wordt er een klein stukje gelaserd om de huidreactie te bekijken mocht dit nodig zijn. Verder wordt er een foto gemaakt van het te behandelen gebied en maakt u een afspraak voor de eerste behandeling.
U krijgt informatie mee, waarin staat wat u moet doen om direct geholpen te kunnen worden. 

De behandelingen
De behandeltijd verschilt per behandelgebied en kan variëren van een paar minuten tot een uur. Doordat de laserstraal een doorsnede heeft van 1 cm2 kan per behandeling het hele behaarde gebied worden behandeld. Per puls worden meerdere haarzakjes tegelijkertijd vernietigd, dit in tegenstelling tot elektrisch ontharen waar per haartje moet worden behandeld. 

Zoals eerder is aangegeven dienen er tussenpozen tussen de behandelingen te zitten. In de onderstaande tabel is per te behandelen lichaamsdeel een voorbeeld gegeven van de behandelcyclus en de gemiddelde behandeltijd per lichaamsdeel.

Hieronder vindt u een indicatieve cycli- en behandeltijd aan.

LichaamsdeelBehandelcyclusBehandeltijd
Kin4 weken20 min.
Lip4 weken15 min.
Bikinilijn4 weken30 min.
Benen8 weken60 min.


Tevredenheid van onze klanten staat voorop.
In onze praktijk doen wij onze uiterste best u een optimale behandeling aan te bieden. Heeft u op- of aanmerkingen over enig aspect van de behandeling, aarzelt u dan niet en geef dat aan ons door!

De werking van laserontharing

Hoe werkt de LightSheer?
Om te begrijpen hoe de LightSheer werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser de haar kan verwijderen. 

Haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elke haar drie ontwikkelingsfasen:

 1. Actieve groeifase of Anagene fase.
  Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment of melanine
   
 2. Overgangsfase of Catagene fase.
  In deze periode van ongeveer 2 weken stopt de haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.
   
 3. Rustfase of Telogene fase.
  Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeiproces.
   

De gekoelde kop van het laserapparaat (dit is een blokje van 1cm) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, welke maar een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onderaan de haar. Door de vrijgekomen warmte vernietigt de laser het haarzakje waar de haar uitgroeit. Omdat de warmte maar heel kort wordt afgeven en door het gebruik van de gekoelde kop, zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn.

 

 

 

 

 

Voor Wie

Voor wie is de behandeling geschikt?
Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. In principe is ontharing op elke plaats mogelijk: gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn of uitdunnen van de baard.

Belangrijk is dat de huid niet donkerder is dan de kleur van het haar, bijvoorbeeld door zonnebank of zonnebaden. De haren mogen niet te dun (licht dons), wit, rood of grijs zijn. Want, bij licht dons is pigment niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt in plaats van de haar, de huid te veel energie op.

De energie die vrijkomt uit het laserapparaat zoekt namelijk het gepigmenteerde deel onderaan de haar in het haarzakje op.

In het geval van de LightSheer DiodeLaser wordt er laserlicht geproduceerd met een exacte golflengte van 810 nm (nanometer). Uit wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld, dat het pigment in de haren veel energie op deze golflengte opneemt.
Dit is de gewenste situatie om effectief permanent te ontharen.

Laserontharing

LightSheer DiodeLaser voor
"DEFINITIEF ontharen"

De High Power LightSheer Diodelaser is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen.

De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd.

Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wil, kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren.
Voor overbeharing in het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen. Bij overbeharing elders op het lichaam beginnen we meestal niet eens aan elektrisch ontharen.

Inmiddels is de wetenschap zo ver dat er een nieuwe, zeer goed uitgeteste methode op de markt is.
Als u verder leest kunt u dan ook kennismaken met de nieuwste vorm voor permanente vermindering van ongewenste haargroei:

de revolutionaire LightSheer DiodeLaser

Contact

Huid- en Oedeemtherapie Tiel (en Wageningen)
Huid-, Oedeem- & Lasertherapie
Koornmarkt 14-A
4001 KW Tiel (Gelderland)
Tel.: 0344 - 633 877
Email: info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

BTW-nr.: NL1761.48.061.B01
KvK - Tiel Rivierenland 11063243
ABN-amro 52.02.73.931
IBAN: NL97ABNA0520273931
 

Openingstijden

Wij hebben wisselende openingstijden.
Bezoek uitsluitend op afspraak.

Locaties Huid- en Oedeemtherapie

Huidtherapie Tiel

Praktijk - Tiel
Koornmarkt 14-A, 4001 KW Tiel
GRATIS parkeren klik hier voor meer info

Receptie is geopend van 9:00 - 13:00 uur

Tel.nr.: 0344 - 633 877
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl


Huidtherapie Wageningen

Praktijk - Wageningen
Mennonietenweg 8A,
6702 AD Wageningen
GRATIS parkeren voor de deur

Tel.nr.: 0317 - 357 858
info@Huidtherapie-Vanderbijl.nl

Volg Huidtherapie Tiel & omstreken op Facebook